Velkommen til Cantina Canaio

Sommerferien gik i år til pragtfulde Toscana og var fyldt med skønne oplevelser. Blandt andet et fantastisk besøg hos Cantina Canaio, som nu er blevet fast inventar på hylderne...

Cortona? Cortona er måske ikke det mest kendte område i Toscana, men et område som producere de mest vidunderlige Syrah og Merlot vine. Cortona er både navnet på en by og en provins i den sydlige del af Toscana, tæt på grænsen til Umbrien, og har sin egen DOC klassificering (Denominazione di origine controllata). Terrænet er fladt omkring Cortona by, og optimalt til at dyrke Syrah og Merlot – masser af varme, sol og ikke for meget regn.

Midt i Cortona regionen ligger Cantina Canaio – et fantastisk lille vinhus, som i over 30 år har dyrket deres marker med Syrah og Merlot - men som først i 2014 begyndte at producere deres egne vine (Il Calice, Terra Solla og Chiorre) – og det gør de til UG! De har ca. 5 hektar marker i området, 4 plantet med Syrah og en enkelt hektar med Merlot, til deres topvin Chiorre. Det er et dybt passioneret team som driver Cantina Canaio til daglig, under ledelse af af Mirco.Cantina Canaio har valgt kun at producere disse tre vine, så de kan holde fuld fokus på detaljerne i både vinmarkerne og i deres produktionen.

 

Estate Wines - Cantina Canaio

 

Il Calice er lavet på 100% Syrah. En ung vin som smager af Syrah! Ingen tilsat eg, bare uden dikkedarer og andet - ren Syrah når det er bedst!

 

Terra Solla er en 100% power Syrah. Virkelig lækker vin med masser af smag - ligger 18/24 måneder på 500L Fransk ege-tønder. En vin der passer perfekt til en 🥩!

 

Chiorre er monster Merlot! “If anyone orders Merlot, I'm leaving. I am not drinking any fucking Merlot.” - well I do!!! Især denne helt fantastisk Merlot fra Cantina Canaio. En produktion på blot 1300 flasker årligt fra en enkelt hektar Merlot planter, skaber denne vidunderlige flaske.

 

Enjoy 🍷🍇

 

Estate Wines - Cantina Canaio