Louis Brochet

Hélène Brochet og hendes bror Louis driver sammen champagnehuset Louis Brochet. Louis er uddannet ønolog og han står for hele vin-processen, mens Hélene sørger for at forretningen løber rundt. Huset har sine rødder tilbage til 19. århundrede, og i dag er Hélène og Louis 4. generation som producere champagne i deres eget navn.

De har samlet ca. 13 hektar marker i området omkring Écueil og Sacy, fordelt på over 50+ små plots, alle klacificeret under kategorien Premier Cru. Omkring 3/4 er Pinot Noir og resten fordeler sig på Pinot Meunier og Chardonnay, de tre drugere som må anvendes i Champagne. Ud af de 13 hektar producere de selv årligt omkring 90.000 flasker, og resten af frugten sælges fra til Deutz. Alt sker med yderst respekt for miljøet og udvikling af lokal området.

Deres udvalg af cuvéer spænder fra demi-sec til extra-brut, hvor deres primære fokus ligger på extra-brut champagner. De har inddelt deres champagner i 3 kategorier: Héritage, Signature og Éphémère. Jeg har valgt at tage fire af deres cuvéer hjem, to fra deres Signature serie og to fra deres Éphémère serie – alle fire med hver deres specielle ’touch’.