Velkommen til Louis Brochet

Det har været en virkelig dejlig lørdag i Champagne – nyt hus tilføjet til det lille ’skarpe’ udvalg, og et besøg hos Mobillion Pére et Fils, var med til at bringe solen frem sidst på dagen - en virkelig skøn dag ude i naturen med masser af gode oplevelser.

Estate Wines - Champagne


Dagen started hos Louis Brochet hvor jeg blev budt varmt velkommen af Hélène Brochet, som er den ene halvdel af de to søskende der i dag driver huset ’Louis Brochet’. Hendes bror Louis den anden halvdel, er uddannet ønolog og han står for hele vin-processen, mens Hélene sørger for at forretningen løber rundt. Huset har sine rødder tilbage til 19. århundrede, og i dag er Hélène og Louis 4. generation som producere champagne i deres eget navn.

De har samlet ca. 13 hektar marker i området omkring Écueil og Sacy, fordelt på over 50+ små plots, alle klacificeret under kategorien Premier Cru. Omkring 3/4 er Pinot Noir og resten fordeler sig på Pinot Meunier og Chardonnay, de tre drugere som må anvendes i Champagne. Ud af de 13 hektar producere de selv årligt omkring 90.000 flasker, og resten af frugten sælges fra til Deutz. Alt sker med yderst respekt for miljøet og udvikling af lokal området.


Estate Wines - Louis Brochet


Deres udvalg af cuvéer spænder fra demi-sec til extra-brut, hvor deres primære fokus ligger på extra-brut champagner. De har inddelt deres champagner i 3 kategorier: Héritage, Signature og Éphémère. Jeg har valgt at tage fire af deres cuvéer hjem, to fra deres Signature serie og to fra deres Éphémère serie – alle fire med hver deres specielle ’touch’.

Extra Blanc, er 100% Chardonnay (Blanc de Blanc) og er lavet som extra-brut (5g sukker pr. liter) og med en lille tvist hvor flasken er transparent så man virkelig kan se den flotte farve af champagnen – bliver produceret samlet ca. 4000 flasker af denne lækre BnB. Passer super godt sammen med en go’ omgang Sushi.

Extra Noir, er 100% Pinot Noir og bliver fadlageret i gamle Franske oak-barrels i den første del af fermenteringen, hvilket giver en virkelig behaglig smag – en smag jeg personligt er stor favorit af. Dette er Louis Brochet’s eget lille projekt og bliver produceret i et yderst begrænset antal flasker, ca 1500 årligt. En champagne der nemt kan drikkes sammen med en god bøf.

Millésime 2013 Adèle, en blend af 35% Chardonney og 65% Pinot Noir som ligger 6 år i kælderen før den kommer på markedet. En brut champagne med 8g sukker pr. liter, og en champange med masser power og friskhed i smagen. Navnet er opkaldt efter Louis Brochet’s datter, som er født i 2013. Der produceres ca. 6500 flasker årligt.

HBH 1st Cru 2008, er en vintage champange som er dedikeret Henri Brochet-Hervieux, og som virkelig sparker benene væk under en. Her er tale om en cuvée der indeholder 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir fra de bedste marker, og som for lov at ligge 10 år før den kommer ud til dig og mig. Tilsætning af minimal gær ved 2. fermentering sørger for mikro-fine bobler og en virkelig behagelig oplevelse når den drikkes, en rund og elegant smag. Igen en meget begænset produktion på 1500 flasker årligt.


Estate Wines - Louis Brochet

 

Håber meget at I kommer til at syntes godt om de nye medlemmer af Estate Wines - jeg glæder mig meget til at dele flere gode oplevelser og vine med jer i den nærmeste fremtid...

Hyg jer derude!

Mange hilsner, Michael