Velkommen til Costerduo

Jeg er super stolt af at kunne præsentere jer for et nyt vinhus og to nye lækre vine fra Priorat. 

 

Efter et par skønne besøg i Priorat er det lykkedes mig at lave en aftale med Costerduo om at få deres vine til Danmark. 

 

Costerduo er et fantastisk lille vinprojekt startet af to unge gutter, der mødte hinanden, da de begge læste ønologi på universitet i Tarragona. Da de blev færdige med deres studier, fik de en unik mulighed for at erhverve sig to små marker i området omkring Torroja del Priorat. Den ene mark med lidt yngre vinstokke (15-30 år) og den anden mark med ældre vinstokke (75+ år, kaldt Vinyes Velles på Catalansk). Begge marker med helt perfekt placering og forhold til at dyrke de bedste druer til skøn vin.

 

2016 er deres første årgang, og med den fantastiske start de har fået, tegner der sig et rigtig godt og langt partnerskab.

 

Det her er vin som er produceret med viden, kærlighed og masser af passion 💚

 

Jeg håber, I kommer til at syntes lige så godt om dem, som jeg gør - og jeg glæder mig meget til at få jeres feedback på vinene.

 

Estate Wines - Costerduo - Vinyes Velles 2016  Estate Wines - Costerduo - Costerduo 2016

 

Costerdou Vinyes Velles 2016 kommer fra de gamle vinstokke på marken Torroja Escaladei, der blot er 0,5 hektar. Det er en vin som ligger 12 måneder på nye franske egetræstønder (225L) og som er lavet på 100% Carignan.

Der er ca. 1500 vinstokke og med et meget lille udbytte pr. vinstok på ca. 300-400 gram, giver det en mikroproduktion på ca. 350-380 flasker årligt!

En super lækker, elegant og kraftfuld vin som virkelig er et klasseeksempel på, hvordan de allerbedste vine kan smage fra dette skønne område.

Costerduo 2016 kommer fra deres anden mark, Torroja Poboleda, og er en blend mellem Carignan (56%)  og Greanche (44%). En vin hvor 1/3 er lageret på fransk eg i 12 måneder og 2/3 på ståltanke. Indholdet kommer primært fra de yngre vinstokke, men med hint af Vinyes Velles. Der laves ca. 2000 flasker årligt af denne skønne vin.

Estate Wines - Costerduo


Smagsnoter Vinyes Velles:
Cherry, prune, currant and mature berries in the wine. Deep black and rich violet colors in a perfect structure. Toasted and spicy aromas mineralized by the graphite. In the mouth it’s still fresh, intense but silky & persistent. Very fine expression of a terroir of the singular vineyard.

Smagsnoter Costerduo: Full-bodied and elegantly fresh red wine. Fruitiness of cherries, currants and other berries. A little of spicy aromas with subtle scents of minerals. Freshness and fruitiness well balanced in Priorat wine.

Estate Wines - Costerduo