Velkommen til Bigardo đŸ€˜

 

I Toro, der ligger nordvest for Madrid - ganske tÊt pÄ grÊnsen til Portugal - er klimaet ekstremt. Samtidig er mange af vinstokkene meget gamle, for som et af de fÄ omrÄder i Europa, slap Toro stort set fri af vinlusens hÊrgen i slutningen af 1800-tallet. Derfor er mange vinstokke langt over 100 Är gamle, og med det barske klima betyder det, at druerne bliver fulde af intens, kraftfuld og markant smag.

Det er Kiko Calvo vokset op med, for han er fÞdt i Toro-omrÄdet, der ligger i omrÄdet mellem storbyen Valladolid og grÊnsen til Portugal - omkring byen Zamora. Og nu er han tilbage pÄ sin hjemegn, efter at han har rejst rundt i den store vinverden og samlet inspiration og gode idéer fra nogle af de stÞrste vinmagere pÄ kloden.

Meget af den magi, der opstÄr i vinens verden, sker nÄr en vinmager, der er opflasket med stÊrke traditioner, tager ud i verden og lader sig inspirere - og derefter vender hjem til de velkendte forhold og forsÞger at lade inspirationerne smelte sammen med den grundlÊggende viden om forholdene i markerne.

Det var ogsÄ overskriften for Kiko Calvos projekt, da han startede det op i 2014 med en ganske lille produktion pÄ 2000 flasker. Det er stadig ret begrÊnsede mÊngder, der kommer fra hans vingÄrd, og det betyder blot, at han kan holde fuldt fokus pÄ sine tre imponerende vine Pellejo, Satellite og Bigardo.

De tre vine har det til fÊlles, at de udtrykker Toro-egnen pÄ en helt ny og enormt intens mÄde. Alle tre vine rummer Toro-omrÄdets traditioner og lange, stolte historie, men samtidig er de drejet i en moderne og overraskende retning, der giver dem et vÊld af spÊndende strenge at spille pÄ.

Selvom de tre vine har nogle tydelige fÊlles kendetegn, der har vÊret med til at gÞre Kiko Calvo til en af tidens mest opsigtsvÊkkende og roste unge vinmagere i omrÄdet, sÄ er det ogsÄ tre vine, der har hver deres imponerende personlighed.

Alle vinene fra Bigardo er lavet pÄ Tinto de Toro-druen, der er den lokale variant af Tempranillo (eller som Kiko selv siger: "no Tempranillo!". Men du har garanteret aldrig smagt druen med dette udtryk, ligesom du garanteret aldrig har smagt en Toro-vin, der er sÄ intens, frisk og charmerende som vinene fra Bigardo.

Slutter med Kiko's egne ord:
"It is not ecological , not Biodynamic , not crianza, reserva or payment, is what I have considered it should be, a logical wine. Made from the knowledge and experience I am slowly getting, no more. Made to drink!" đŸ·đŸ’š

Estate Wines - Vinos Bigardo - Tinto Bigardo 2018

Bigardo Vino Tinto Experimental er ungdommelig, frÊk og frisk i sit udtryk, samtidig med at den hele tiden pirrer nysgerrigheden med smÄ intense nuancer, der springer sprÊlsk omkring i munden, og som samtidig giver en fantastisk spÊndstighed i smagsoplevelsen. Det her er ikke din klassiske Toro vin!

Estate Wines - Vinos Bigardo - Satellite 2018

Satellite er en eksplosiv og kraftfuld rÞdvin, hvor der stadig er fokus pÄ friskheden og syren, og hvor smagsnuancerne konstant overrasker med skift mellem intens power og legende let syre.

Estate Wines - Vinos Bigardo - Pellejo 2018

Pellejo er saft og kraft, der er tappet pÄ en lille, tyk flaske. Den strutter af power og aroma, sÄ snart proppen er trukket ud, men samtidig har den en lethed og en underspillet syre, der lÞfter den til uanede hÞjder. Det kan ikke undre, at Kiko Calvo selv kalder dette for hans prestige-projekt.



Estate Wines - Vinos Bigardo

Enjoy! đŸ€˜đŸ€˜đŸ€˜